Leasing

Flexleasing

Flexleasing er synonymt med fleksibilitet, og det er en smart og bekvem måde at lease biler på. I korte træk betaler du kun mellem 0,5% og 2% af registreringsafgiften pr. måned i stedet for at skulle udbetale hele beløbet på én gang. Også kaldet finansiel leasing, blev flexleasing introduceret i Danmark gennem loven om forholdsmæssig afgift i december 2008.

Med flexleasing nyder du tre tydelige fordele i forhold til at købe en bil med fuld afgift:

  • Mindre belastning på likviditeten
  • Adgang til drømmebilen
  • Øget fleksibilitet

De tre afgiftssatser varierer i forhold til bilens første registreringsdato. I de første 3 måneder fra registrering betales 2% af den fulde registreringsafgift pr. måned. Fra den fjerde måned til den 36. måned reduceres det til 1% pr. måned, og når bilen fylder 3 år, betales kun 0,5% af afgiften månedligt.

Når du flexleaser, tilhører bilen leasingfirmaet, og du betaler udelukkende for råderetten i leasingperioden. Det er vigtigt at påtage sig ansvaret for vedligeholdelse og reparation i hele perioden for at sikre bilens værdi og undgå yderligere afskrivning.

Flexleasing er ideelt for dem, der skifter bil regelmæssigt, elsker specialbiler som sportsvogne eller ønsker at undgå værditab og besværet med at sælge en bil med fuld afgift. Fleksibiliteten gør det også velegnet til dem med omskiftelige livsstiler, som projektansatte eller freelancere.

Splitleasing

Splitleasing er det attraktive og skattefrie alternativ til firmabilen. Har du eller din virksomhed allerede en erhvervsleaset bil, som du ønsker at bruge privat, så er splitleasing den perfekte løsning. Konceptet er enkelt – en splitleasing-aftale består af to flexleasingkontrakter på samme bil, en til virksomheden og en til dig. Dette betyder, at omkostningerne til bilen deles procentvis, hvilket gør, at du undgår beskatning af privat anvendelse.

I modsætning til traditionelle firmabiler åbner splitleasing op for valg af flere forskellige biler, især populære premium-biler med 3-4 års alder og rigt udstyr. Disse biler kan ofte konkurrere eller overgå nye firmabiler i pris, og samtidig forøger de køreglæden betydeligt.

Splitleasing tilbyder også større fleksibilitet med typisk 12-måneders leasingaftaler. Denne frihed giver dig mulighed for at skifte bil hyppigere og tilpasse dig virksomhedens ændringer.

Den største fordel ved splitleasing er, at virksomheden sparer omkostninger, og du undgår beskatning af firmabilen. Finansielle og driftsomkostninger deles mellem virksomheden og dig, herunder førstegangsydelse, månedlig leasingydelse, brændstof, service, reparation, forsikring, og den grønne ejerafgift.

Splitleasing sikrer en fair fordeling af omkostningerne baseret på virksomheds- og privatbrug. Denne win-win løsning giver din virksomhed besparelser og dig friheden til at undgå beskatning af firmabilen.

Med et nemt elektronisk kørselsregnskab følger du SKAT’s regler præcist og dokumenterer fordelingen mellem virksomheds- og privatkørsel. Kontakt os i dag for en uforpligtende dialog om, hvordan splitleasing kan opfylde dine ønsker og hjælpe dig med at undgå firmabilbeskatning.

Sæsonleasing

Sæsonleasing er en smart og fleksibel løsning, der minder om flexleasing. Ved sæsonleasing betaler du månedligt på registreringsafgiften ligesom ved flexleasing, men med et særligt fokus på sæsonbetonede biler som cabriolet’er, sportsvogne og SUV’er.

Aftalen består af to leasingkontrakter på samme bil. I sommerhalvåret kører du aktivt i bilen med en almindelig 6-måneders flexleasing-aftale, mens den anden kontrakt gælder for vinterhalvåret, hvor bilen er stilstand og afmeldt.

Fordelene ved sæsonleasing er tydelige. Du undgår at betale registreringsafgiften i de passive måneder, og dine samlede månedlige omkostninger er markant lavere sammenlignet med en 12-måneders aftale. Fleksibiliteten er i højsædet, og du kan selv definere periodernes varighed.

I stilstandsperioden kan du vælge at opbevare bilen selv eller hos en af vores godkendte partnere med ekspertise i optimal bilopbevaring. Vi har en bred erfaring med sæsonleasing og et stort netværk af samarbejdspartnere i Europa, hvorfra du kan vælge din drømmebil.

Vestjysk Bilhus har opbygget tætte relationer til SKAT og er altid opdateret på love og regler. Vi tilbyder rådgivning til både private og erhverv samt splitleasing i den aktive periode. Kontakt os for skræddersyet rådgivning om sæsonleasing, der passer præcis til dine behov.

Hvad er privatleasing?

Privatleasing, også kendt som operationel leasing, ligner i høj grad en flexleasing-aftale, men med ekstra tryghed og fordele for dig som kunde. Denne form for leasing er særlig udbredt inden for markedet for nye biler og typisk løber over en periode på 36 måneder.

Privatleasing henvender sig primært til en målgruppe af personer, der har behov for en bil, men foretrækker ikke at binde en stor sum penge i en bil. De ønsker at undgå bekymringer omkring service, reparation og vedligeholdelse, samtidig med at de foretrækker at skifte bil med en relativt kort mellemrum på 3-4 år.

Navnet “privatleasing” skyldes netop, at hoveddelen af dem, der benytter denne form for leasing, er private personer. Dette skyldes, at de fleste privatøkonomier er mere sårbare end virksomheders økonomi, og trygheden ved privatleasing er derfor særligt relevant for denne gruppe.

Lad os hjælpe dig med at finde din drømmebil

Har vi ikke din drømmebil? Hjælper vi dig gerne med at importere den bil du søger.
Vi har over 25 års erfaring med at importer og beregne afgifter. Ring gerne for at høre mere og få en god snak om den bil du søger