De klare fordele

Flexleasing

Som begrebet antyder, er flexleasing en meget fleksibel måde at lease biler på. Kort fortalt betaler du kun mellem 0,5 og 2% af registreringsafgiften pr. måned i stedet for at betale det hele på én gang. Flexleasing kaldes også finansiel leasing, og er en mulighed, der blev introduceret i Danmark gennem loven om forholdsmæssig afgift i december 2008.

Som nævnt i starten, er der 3 satser for den forholdsmæssige afgift, og de hænger sammen med bilens første registreringsdato. De første 3 måneder fra første registreringsdato skal der betales 2% af den fulde registreringsafgift pr. måned. Fra fjerde måned og indtil den 36. måned skal der betales 1% afgift/måned, og når bilen er fyldt 3 år, skal der kun betales 0,5% af afgiften hver måned.

01.

Din likviditet belastes langt mindre pga. betaling af afgiften i rater snarere end fuld indledende betaling.

02.

Bedre mulighed for at komme bag rattet af drømmebilen, da udvalget af fine brugte biler med masser af udstyr og uden afgift og moms fra fx det tyske marked er kæmpestort.

03.

Større fleksibilitet, da især dyrere biler er nemmere at sælge uden afgift.

Værd at vide

Om Flexleasing

En flexleaset bil tilhører leasingselskabet, og du betaler udelukkende for råderetten i leasingperioden. På den måde kan man kalde leasing for en slags leje. Det er dog vigtigt at fremhæve 2 vigtige forpligtelser, du som leasingtager har:

For det første skal du selv stå for vedligeholdelse og reparation af bilen i hele leasingperioden. Dette er især vigtigt i relation til at bilen holder den budgetterede restværdi, og ikke skal afskrives yderligere pga. misligholdelse, skader etc.

For det andet står du selv for at videresælge bilen til tredjepart efter endt leasingperiode. Får du solgt bilen til den restværdi, der står i kontrakten, er det break-even for dig. Sælges den derimod til en lavere eller højere pris, er det dig der står med tabet hhv. gevinsten.

For at minimere risikoen for overraskelser på dette område, er det vigtigt at bilens restværdi i kontrakten sættes til et realistisk niveau.

Det tekniske

Er leasing med fri
kilometer godt eller skidt?

Det vil ikke være korrekt at sige, at fri kilometer er noget skidt, for du kan egentlig regulere det selv gennem leasingperioden. Du skal derfor ikke lade dig skræmme af leasingtilbud, der lokker med fri kilometer, men blot være opmærksom på, hvilke forudsætninger og parametre, tilbuddet er baseret på.