Flexleasing

Flexleasing

Skal din nye bil være leaset?

Flexleasing er synonymt med fleksibilitet, og det er en smart og bekvem måde at lease biler på. I korte træk betaler du kun mellem 0,5% og 2% af registreringsafgiften pr. måned i stedet for at skulle udbetale hele beløbet på én gang. Også kaldet finansiel leasing, blev flexleasing introduceret i Danmark gennem loven om forholdsmæssig afgift i december 2008.

Med flexleasing nyder du tre tydelige fordele i forhold til at købe en bil med fuld afgift:

 • Mindre belastning på likviditeten
 • Adgang til drømmebilen
 • Øget fleksibilitet

De tre afgiftssatser varierer i forhold til bilens første registreringsdato. I de første 3 måneder fra registrering betales 2% af den fulde registreringsafgift pr. måned. Fra den fjerde måned til den 36. måned reduceres det til 1% pr. måned, og når bilen fylder 3 år, betales kun 0,5% af afgiften månedligt.

Når du flexleaser, tilhører bilen leasingfirmaet, og du betaler udelukkende for råderetten i leasingperioden. Det er vigtigt at påtage sig ansvaret for vedligeholdelse og reparation i hele perioden for at sikre bilens værdi og undgå yderligere afskrivning.

Flexleasing er ideelt for dem, der skifter bil regelmæssigt, elsker specialbiler som sportsvogne eller ønsker at undgå værditab og besværet med at sælge en bil med fuld afgift. Fleksibiliteten gør det også velegnet til dem med omskiftelige livsstiler, som projektansatte eller freelancere.

Mindre belastning på likviditeten

Betalingen af afgiften spredes ud over månederne, hvilket aflaster din likviditet betydeligt sammenlignet med en engangsudbetaling.

Adgang til drømmebilen

Den brede vifte af fine brugte biler med masser af udstyr uden afgift og moms fra fx det tyske marked åbner op for muligheden for at køre i din drømmebil.

Øget fleksibilitet

Især dyre biler bliver lettere at sælge uden afgift, hvilket giver dig større fleksibilitet.

FAQ

Få svar på dine spørgsmål

Hvad er flexleasing?

Når en bil ankommer til Danmark, pålægges den en registreringsafgift, bestemt af SKAT ud fra det nuværende marked for tilsvarende biler på fuld afgift. Flexleasing giver dig mulighed for at opdele denne afgift i mindre bidder, afhængig af den periode, du vælger at binde dig for. En typisk og fordelagtig løsning er at vælge 12 måneders leasing med mulighed for forlængelse, mens bilens registreringsafgift falder i takt med markedet.

Essensen af flexleasing er, at du kun betaler for de måneder, hvor bilen er aktiv, hvilket reducerer din betaling til SKAT markant. Denne finansieringsform er populær blandt både private og erhvervslivet på grund af dens klare fordele i forhold til at købe og betale fuld registreringsafgift. Ved at undgå en stor engangsudgift og i stedet betale registreringsafgiften i små månedlige rater, frigiver flexleasing dig fra omfattende likviditetsbinding.

Flexleasing åbner døren til drømmebilen på attraktive vilkår, hvilket gør det til en overskuelig vej til eksklusiv køreglæde – Læs mere om fordelene her!

Fordele ved Flexleasing

Optimal Kapitalbehov:

 • Førstegangsydelse på ca. 15% af bilens værdi.
 • Månedlige betalinger for afgift, finansiering, og forsikring.
 • Mulighed for at køre drømmebilen til en brøkdel af prisen.

Øget Fleksibilitet:

 • Hyppigere bilskift med mindre økonomisk tab.
 • Afskrivning på bilens værdi, eksklusive afgift.
 • Sæsonleasing muliggør tilpasning til individuelle behov.

Økonomisk Fremtidssikring:

 • Mindre afgiftsbinding, da afgiften ikke er låst til bilen.
 • Beskyttelse mod pludselige værdifald grundet afgiftsnedsættelser.
 • Biler uden afgift kan handles på det internationale marked

Likviditetsfordel:

 • Lavere likviditetsbinding sammenlignet med traditionelt bilkøb.
 • Ingen behov for at betale 150% registreringsafgift upfront.
  Forsikringsbesparelser:
 • Billigere bilforsikring, da bilen kun forsikres for dens værdi uden registreringsafgift.

Kontakt

Oplev køreglæde hos os

Har vi ikke din drømmebil? Hjælper vi dig gerne med at importere den bil du søger.
Vi har over 13 års erfaring med at importer og beregne afgifter. Ring gerne for at høre mere og få en god snak om den bil du søger