De klare fordele

Hvad er sidelæns hop?

Reglerne for flexleasing gør det mest fordelagtigt at lease en bil, der er +36 måneder gammel, men hvad hvis drømmebilen er yngre end dét?

Lad os tage et eksempel. En kunde har forelsket sig i den stilfulde plug-in hybride BMW 740e. Den kan køre ca. 40 km alene på strøm og er en lækker kombination af øko- og luksusbil. Denne variant af 7-serien kom på markedet ultimo 2016, og de få brugte biler der pt. er til salg på brugtmarkedet, er derfor kun lidt over to år gamle nu.

Kunden ønsker først at lease bilen, når den er fyldt 3 år, blandt andet fordi der er konsekvenser for firmabils-beskatningen, hvis den registreres på danske plader før den fylder tre år i efteråret 2019. Det er her, leasing-begrebet sidelæns hop er aktuelt.

Sidelæns hop er kort sagt en udvej, hvor du ikke skal vælge mellem en dyrere drømmebil eller ingen drømmebil, og det skal forstås på den måde, at det er muligt at lease en anden og ofte lignende bil i venteperioden.

Værd at vide

Sidelæns hop kræver en midlertidig leasingkontrakt

Essensen af sidelæns hop er, at kunden leaser en næsten tilsvarende og netop tre år gammel BMW 7-serie, fx en 750i, indtil den helt rigtige 740e passerer de 36 måneder, og bliver fundet i de rigtige specs.

Når det sker, udgår den første og midlertidige aftale, til fordel for en fordelagtig leasingaftale på den 740e kunden drømmer om.

Hvis drømmebilen bliver fundet efter fx 7 måneder, tager vi den midlertidige bil i bytte, og lægger den på det danske leasingmarked, eller re-eksporterer den.

Det tekniske

Kan sidelæns hop betale sig?