De klare fordele

Trods lav afgift på elbiler er leasing oplagt

Med den nuværende finanslov er købere af elbiler sikret den lave afgiftssats på 20% lidt endnu. Det gør købsprisen på elbiler attraktiv, og tiltrækker især købere af dyrere og eksklusive elbiler, hvor den procentvise forskel til fossil-drevne biler bliver mest fordelagtig.

På trods af den lave afgift, er leasing stadig værd at overveje, da fx en Porsche Taycan, der nemt koster 1,2 mio eller mere at købe, trods alt kun koster fra 800.000 uden moms og registreringsafgift. Det betyder mindre kapitalbinding, lavere afskrivning og mindre risiko, og pga. den lave registreringsafgift er den månedlige leasingydelse særdeles attraktiv.

Der foreligger en risiko for at registreringsafgiften på elbiler forhøjes pr. 1. januar 2021, men intet ligger klart endnu. Ønsker du at fjerne den økonomiske risiko ved en forhøjelse, kan vi tilbyde dig leasing af bilen inklusiv registreringsafgiften, dvs. at registreringsafgiften fastlåses på bilen. Hvis du derimod føler dig overbevist om, at satsen på registreringsafgiften forbliver uændret eller lavere, kan vi tilbyde dig at lease bilen på forholdsmæssig registreringsafgift. Det vil afhængig af udfaldet, sikre dig en fortsat lav ydelse på bilen, hvis du ønsker at forlænge leasingaftalen i 2021, og det vil samtidig gøre bilen mere attraktiv i et marked, hvor bilpriserne muligvis stiger pga. afgift-forhøjelser.

Værd at vide

Elbiler er teknologifølsomme, derfor leasing

Gennem de seneste få år, er batteri- og lade teknologien udviklet voldsomt, og især rækkevidde og opladnings-hastighed forbedres for hver ny model, der kommer på markedet. Det ses bl.a. i den nye Audi e-tron, der på trods af sin størrelse, har en rækkevidde på op til 429 km. Disse teknologiske kvantespring er godt nyt for forbrugerne, men samtidig er den ekstreme udvikling med til at gøre en fx kun 3 år gammel bil teknologisk forældet, hvilket medfører et større forholdsmæssigt værditab end på andre biler.

Har du købt bilen, skal du derfor ikke kun afskrive på en højere værdi i form af prisen inkl. moms og afgift, men også en større afskrivning i procent, hvilket potentielt kan gøre køb af elbil til en kostbar fornøjelse.

Ved leasing af en elbil, vil afskrivning ske på nettoværdien uden moms og afgift, så i kroner og ører slipper du billigere end ved køb. Da bilen netop står uden moms og afgift, vil den også nemmere kunne sælges i udlandet, og dette større marked er med til at reducere den procentvise afskrivning. Hele regnestykket peger derfor mod leasing, især for de specielt teknologifølsomme elbiler.

Det tekniske

Store besparelser
ved splitleasing af elbiler

Har du forelsket dig i fx en Mercedes-Benz EQC, kravler salgsprisen med udstyr nemt op på 1 mio. Vælger du sådan en bil som firmabil, bliver du beskattet af ca. kr. 225.000,- udover din almindelige løn. På nær en reduktion i skattegrundlaget til 75% når bilen fylder tre år, så er din firmabilsbeskatning lineær igennem hele ejertiden. Vælger du privat køb tager du selv risikoen for den potentielt høje afskrivning.

Ved splitleasing af en elbiler, bliver den månedlige ydelse – både totalydelsen såvel som den private andel – meget lav grundet den lave registreringsafgift, hvilket gør denne leasingform særdeles attraktiv for elbiler.

Leasing af elbiler

Leasing af elbiler
giver samme fordele som andre biler

Set lidt ovenfra er en elbil bare en bil ligesom alle andre biler, og derfor giver leasing af elbiler alle de samme fordele som leasing af andre biler.Har du kig på en elbil, og vil vide mere om hvilken løsning der er bedst for dig, skal du ikke tøve med at kontakte os. Vores varemærke er individuel og skræddersyet rådgivning indenfor alt omkring leasing, og vi hjælper dig trygt, både ind i leasingaftale og ud igen.

Det har vi skrevet en masse om i vores leasingguide, men i flæng nævner vi:

01.

Fleksibilitet; skift bil ofte med mindre økonomisk risiko end ved køb

02.

Likviditet: du binder mindre kapital i bilen

03.

Afskrivning: Værditabet beregnes af bilens lave nettopris

04.

Forsikring: Vi forsikrer gennem en puljeordning, og kan i 9 ud af 10 tilfælde tilbyde en bedre og billigere forsikring end du selv kan opnå.