De klare fordele

Leasing og fri kilometer

Der er en del leasingselskaber, der tilbyder aftaler med lave priser og fri kilometer-forbrug i leasingperioden. Det tiltrækker forståeligt mange kunder, der gerne vil have en lækker bil til en god pris og på lempelige vilkår.

Det er dog utrolig vigtigt at huske på, at kilometerforbruget påvirker værditabet, og værditabet påvirker restværdien. Derfor kan det ikke lade sig gøre at lave en retvisende beregning af førstegangsydelsen, den månedlige ydelse og især restværdien, hvis leasingselskabet ikke har et vejledende kilometerforbrug at gå ud fra.

Værd at vide

Hvad betyder
fri kilometer for dig?

I enhver flexleasingaftale fremgår det at leasingtager (dig) indestår helt og fuldt for restværdien. Det betyder at hvis den pris du ved leasingaftalens udløb kan sælge bilen for, er lavere end den restværdi, der er angivet i leasingkontrakten, er du forpligtet til at indbetale differencen til leasingselskabet.

Selv om du entydigt indestår for restværdien, er det altid bedst for dig, hvis hele beregningen hænger sammen i sidste ende, og derfor skal afskrivningen beregnes så godt som det overhovedet er muligt.

Hvis en beregning på en given leasingaftale tager udgangspunkt i et kilometerforbrug på fx 15000 km/år, vil det gøre en stor forskel for værditabet, hvis du ender med at køre 30000 km/år. Du skal derfor altid forlange indsigt i alle forudsætninger for beregningen af leasingpriserne, så du bedst muligt kan sikre at aftalen holder vand hele vejen igennem.

Det tekniske

Er leasing med fri
kilometer godt eller skidt?